De transitie van autonoom naar responsief bestuursrecht

Na afloop van de ALV op dinsdag 14 november 2017 ten kantore van Hertoghs Advocaten te Amsterdam heeft Prof. mr. Dick Allewijn een boeiende inleiding verzorgd over ‘De transitie van autonoom naar responsief bestuursrecht’

Is de rechtstaat er voor zichzelf of is de rechtstaat er voor de samenleving? In fiscale conflicten zitten advocaten, belastingadviseurs, belastingambtenaren en rechters nogal eens vast in hun eigen spel: het zogeheten `toernooimodel’. Hoe kun je hier op andere wijze mee omgaan?

Dick Allewijn (1952) is per 1 april 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Mediation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is de eerste hoogleraar mediation van Nederland. Dick is oud-rechter en oud-bestuurslid van de rechtbanken Den Haag en Amsterdam. Hij is lid van het College van Beroep van de tuchtrechtspraak voor mediators en voert sinds 2000 zijn eigen mediationpraktijk in Den Haag. Als mediator heeft hij een algemene praktijk, met als specialisatie conflicten waarin de overheid betrokken is.

Om de presentatie te bekijken klikt u op onderstaande link:

VFM14112017

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.