Algemene Ledenvergadering VFM op 14 november 2017

De volgende Algemene Ledenvergadering van de Vereniging voor Fiscale Mediation (VFM) vindt plaats op dinsdag 14 november a.s., om 16.30 uur, op het kantoor van Hertoghs advocaten, Raadhuisstraat 15, 1016 DB te Amsterdam. De ontvangst is vanaf 16.00 uur.

Na afloop van de ledenvergadering (naar verwachting om circa 17.00 uur) zal Prof. mr. Dick Allewijn een inleiding verzorgen over `De transitie van autonoom naar responsief bestuursrecht’. Is de rechtstaat er voor zichzelf of is de rechtstaat er voor de samenleving? In fiscale conflicten zitten advocaten, belastingadviseurs, belastingambtenaren en rechters nogal eens vast in hun eigen spel: het zogeheten `toernooimodel’. Hoe kun je hier op andere wijze mee omgaan?

Dick Allewijn (1952) is per 1 april 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Mediation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is de eerste hoogleraar mediation van Nederland. Dick is oud-rechter en oud-bestuurslid van de rechtbanken Den Haag en Amsterdam. Hij is lid van het College van Beroep van de tuchtrechtspraak voor mediators en voert sinds 2000 zijn eigen mediationpraktijk in Den Haag. Als mediator heeft hij een algemene praktijk, met als specialisatie conflicten waarin de overheid betrokken is.

De lezing van de heer Allewijn is alleen toegankelijk voor VFM leden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.